دسته‌بندی نشده

تفاوت کابل برق زمینی و هوایی

تفاوت کابل برق زمینی و هوایی

برق در کشور ما مثل سایر کشورهای دیگر از اساسی ‌ترین صنایع به حساب می‌ آید؛ به همین دلیل هر روزه موارد مختلف و بسیاری از این صنعت تغذیه می ‌کنند. کابل برق ،ترکیبی از چند سیم می باشد که به هم پیچیده شده ‌است. از این کابل ‌ها برای هدایت جریان برق به مناطق مورد نظر خود استفاده می ‌گردد. هزاران خط برق زمینی و هوایی فعال می باشند تا کار انتقال الکتریسیته به درستی و به صورت دقیق انجام شود.

جهت انتقال جریان برق 2 نوع کلی از کابل‌ های برق وجود دارند. کابل‌ هایی که برای استفاده زمینی تولید می ‌شوند یا آن دسته ‌ای که برای استفاده در هوا کاربرد دارند. اگر قصد خرید سیم و کابل دارید، پس با ما همراه شوید.

کابل‌ ها نوعی تجهیزات الکتریکی اند که برای انتقال برق و داده از قسمت پست مخابرات یا پایه برق، به محل مورد نیاز کشیده می‌ شوند. کابل بر حسب نیاز محل مورد استفاده یا به صورت سربار یا همان هوایی و یا به صورت زمینی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. این محصول انواع متفاوتی دارد و در اشکال متنوع نیز در بازار وجود دارد. به همین دلیل قیمت کابل در انواع متفاوت، مختلف است. مواد هادی از اصلی ‌ترین اجزای تشکیل ‌دهنده کابل می باشد و معمولا جنس آن از مس است. هادی‌ ها می ‌توانند اشکال متفاوتی داشته باشند.

انتقال جریان الکتریکی از طریق هادی‌ صورت می ‌گیرد و اغلب می ‌تواند در جنس ‌های مس و آلومینیوم باشد. اگر می ‌خواهید سیم مورد نظرتان جریان بیش‌ تری را از خودش عبور بدهد، از کابلی استفاده کنید که هادی آن‌ از جنس مس باشد. در بعضی مواقع خیلی خاص، علاوه بر وجود هادی برای یکنواخت کردن میدان الکتریکی، از نیمه‌ هادی نیز استفاده می ‌کنند. توجه داشته باشید که نیمه ‌هادی ‌ها در تمامی این نوع از کابل ها موجود نیست و فقط در نوع‌ هایی با فشار ضعیف موجود هستند.

کابل برق زمینی چیست و چه کاربردی دارد ؟

کابل هوایی به راحتی قابل مشاهده است و شاید هر روز در مسیر خود آن‌ ها را ‌ببینیم. این کابل ‌ها با استفاده از پایه‌ هایی به هم وصل می‌ شوند. در گذشته جنس پایه‌ ها از چوب و حالا بیشتر از فلز و سیمان است. از این خطوط بیشتر در مناطق روستایی استفاده می ‌شود و اغلب افراد با این صحنه ‌ها آشنا هستند.

کابل برق زمینی چیست

کابل‌ های زمینی در زمین مدفون اند و اکثر این کابل‌ها در مناطق شهری مورد استفاده قرار می گیرند که ولتاژ های سطح پایین و متوسطی دارند و علت آن این است که فاصله بین کابل‌ های برق در مناطق شهری کوتاه می باشد. بنابراین، این کابل ‌ها در مناطق شهری محبوب می باشند و بیشتر مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

برای خرید سیم و کابل لازم است که توجه داشته باشید که در چه شرایطی به آن نیاز دارید. برای همین لازم است تا از مزایا و معایب این کابل ‌ها به خوبی آگاه شوید که بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید.

 کابل برق هوایی چیست و چه کاربردی دارد ؟

کابل هوایی (Aerial bundled cable) یکی از مهم ترین مؤلفه های خطوط سربار می باشد. انتخاب نوع کابل هوایی برای خطوط سربار بسیار مهم است و باید در انتخاب آن دقت کرد. یک هادی مناسب باید دارای خصوصیات زیر باشد:

  • رسانایی الکتریکی بالا
  • وزن کمتر در واحد حجم
  • استحکام کششی بالا به دلیل مقاومت در برابر فشارهای مکانیکی
  • هزینه به نسبت کمتر بدون به خطر انداختن بسیاری از موارد دیگر (ریسک کمتر)

در ابتدا جنس کابل هوایی از مس بود؛ ولی آلومینیوم به دلیل هزینه بسیار کم و وزن سبک‌تر (در مقایسه با یک هادی مس با همان مقاومت) جایگزین مس شده است.


بیشتر بخوانید: کابل برق لاستیکی


در انتخاب کابل زمینی و هوایی برق باید به چه نکاتی توجه کنیم ؟

سیم و کابل ها از اجزای اصلی ساختمان می باشند که انتخاب آن ها باید با دقت صورت بگیرد و از آن جایی که شرکت های متفاوتی اقدام به تولید انواع سیم و کابل برق کرده اند، بنابراین در میان تنوع بالای محصولات، نیاز است که شما به کیفیت و استانداردهای موجود در بازار توجه نمایید. کیفیت سیم و کابل انتخابی شما اهمیت بالایی دارد؛ پس سعی کنید همیشه از یک کارخانه تولید سیم و کابل معتبر خرید خود را انجام دهید.

انواع کابل هوایی و زمینی

  • کابل هوایی با هادی لخت: کابل های هوایی یا هادی لخت در انواع مسی و آلومینیومی AAC، ACSR و AAAC برای استفاده در خطوط توزیع انرژی ولتاژ ضعیف و متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کابل هوایی روکش دار: از بین چهار مدل از خطوط هوایی عایق شده خطوط هوایی با هادی های روکش دار، نوع CC و CCT بسیار به هم نزدیک اند. تفاوت اساسی CC با CCT در تعداد و ضخامت لایه های عایق آن است؛ به طوری که در نوع CCT ضخامت عایق پلی اتیلن کراس لینک بیشتر بوده و متناسب با سطح ولتاژ و قطر هادی تغییر می نماید و دارای یک لایه اضافی از جنس پلی اتیلن سنگین HDPE است.
  • كابل هوایی فاصله دار: استفاده از کابل های فاصله دار به همراه یک سیم فولادی به عنوان سیم گارد، در شبکه های توزیع فشار متوسط استفاده می شود و به دلیل مزایایی که دارد می تواند بسیاری از مشکلات توزیع برق را برطرف کند.

انواع کابل زمینی به لحاظ جنس و ساختار

کابل تسمه‌ای: کابل تسمه ‌ای یکی از انواع کابل زمینی می باشد. در این کابل ‌ها رسانا ها که اغلب سه عدد هستند، به هم متصل می ‌شوند و با یک تسمه کاغذی عایق ‌بندی خواهند شد.

کابل ‌های فشار: برای ولتاژ بالاتر از 66 کیلو ولت، فشار های الکترواستاتیک در کابل‌ ها از مقادیر قابل ‌قبول تجاوز می‌ کند و کابل ‌های جامد غیر قابل اطمینان، خواهند شد.

به لحاظ سایز به کابل تک هسته ای، دو هسته ای، سه هسته ای و کابل سه و نیم هسته ای تقسیم می شوند.

اگر به دنبال خرید بهترین کابل و سیم هستید که از کیفیت بالایی برخوردار باشد، اصلا نگران نباشید! همین حالا از طریق سایت ما اقدام کنید.